Brol’ rond de glasbol


woensdag, 16 augustus, 2017
Glasbol

Brol’ rond de glasbol, het is jammer genoeg geen uitzondering. EcoWerf ruimt jaarlijks meer dan 200.000 kg afval op aan glasbolsites. Een kostelijke zaak én bovendien behoorlijk vervelend voor omwonenden en voorbijgangers. Dozen en zakjes waarmee het glas gebracht werd, hele zakken gevuld met restafval en zelfs zetels, spiegels, tapijten … je kan het zo gek niet bedenken of het ligt wel eens aan een glasbol en nee, het hoort er niet.

 ‘Geen brol rond de glasbol’, met deze slogan voert EcoWerf dit najaar campagne. Aan verschillende glasbolsites in Oost-Brabant zullen er tijdelijk detectives opduiken om een extra oogje in het zeil te houden, naast banners met de boodschap ‘U mag mij zomaar proper houden’.

 Ter aanpak van sluikstorten bij glasbollen heeft Ecowerf een project opgestart "aanpak van sluikstorten doormiddel van cameracontrole aan glasbollen". Op vraag van Ecowerf heeft onze gemeente een principebeslissing genomen voor dit project,  dit om het zwerfvuil aan glasbollen tegen te gaan.

http://www.ecowerf.be/nl/getpage.asp?i=31